2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Sommaraktiviteter på egen hand

Fiske

Fiskeintresserade har ett mycket fint älvsystem som ligger 5 km från hemmet. Fuluälven och Görälven rinner ihop med Västerdalälven i ett system som heter Hälla Naturreservat som är mycket trevligt att både fiska och vandra i.

Ett stort antal tjärnar och bäckar finns inom kort fiskeområdet. Vi säljer fiskekort och karta. Vi ställer gärna upp och visar och även guidar våra bästa ställen. Fisken som du drar upp kan du röka på plats.

Vandra i fjällen

Den som inte är fiskintresserad har en mängd leder att vandra efter både på Fulufjället och Sälenfjällen. Kungsleden ligger en bit bort.

På Fulufjället är våra bästa turer som att vandra från Morbäckssätern (mors lilla Olles hemby) till Tangåstugan där du hamnar i en oas mitt på fjället. Eller varför inte undersöka Göljån där den stora naturkatastrofen var som tog med sig ohyggliga mängder skog under ett storregn. En tur runt Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall, är ett måste. Varför inte en övernattning i Fjällvärlden där vi skjutsar er och hämtar efter överenskommelse. Vi hjälper till att lägga upp lämpliga turer och kartor har vi här.

Kanotturer

Kanotturer från norska Gördalen eller Särna på två dagar där du kan smyga efter bäver och kanske se en älg som står och dricker vatten. En dagstur med barnen på Horrmundsjön med några strandhugg och fika. I Horrmundsjön finns badplatser.

Övrigt

På hösten har du bär och svamp inpå knuten.

När du har varit i farten en hel dag så kan du sätta dig i vår bastu några timmar och mysa i slogboden, kanske inta måltiden framför brasan.

 

Kontakt

Tel: 0280-25095
E-post: horrmundsgarden@telia.com

Adress:
Horrmundsgården 1
780 67 Sälen

Lat: N 61º 18' 21.44"
Long: E 13º 9' 42.84