2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Sommaraktiviteter på egen hand

Fiske

Fiskeintresserade har ett mycket fint älvsystem som ligger 5 km från hemmet. Fuluälven och Görälven rinner ihop med Västerdalälven i ett system som heter Hälla Naturreservat som är mycket trevligt att både fiska och vandra i.

Ett stort antal tjärnar och bäckar finns inom kort fiskeområdet. Vi säljer fiskekort och karta. Vi ställer gärna upp och visar och även guidar våra bästa ställen. Fisken som du drar upp kan vi röka åt er.

Vandra i fjällen

Den som inte är fiskintresserad har en mängd leder att vandra efter både på Fulufjället och Sälenfjällen. Kungsleden ligger en bit bort.

På Fulufjället är våra bästa turer som att vandra från Morbäckssätern (mors lilla Olles hemby) till Tangåstugan där du hamnar i en oas mitt på fjället. Eller varför inte undersöka Göljån där den stora naturkatastrofen var som tog med sig ohyggliga mängder skog under ett storregn. En tur runt Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall, är ett måste. Varför inte en övernattning i Fjällvärlden där vi skjutsar er och hämtar efter överenskommelse. Vi hjälper till att lägga upp lämpliga turer och kartor har vi här.

Kanotturer

Kanotturer från norska Gördalen eller Särna på två dagar där du kan smyga efter bäver och kanske se en älg som står och dricker vatten. En dagstur med barnen på Horrmundsjön med några strandhugg och fika. I Horrmundsjön finns bad och där kan du även hyra vår båt.

Övrigt

På hösten har du bär och svamp inpå knuten

Vi har vår egen lilla tipspromenad som går till ett område med agatsten som kom hit under istiden.

När du har varit i farten en hel dag så kan du hyra vår badtunna för några timmar och mysa i slogboden, kanske inta måltiden framför brasan. Eller varför inte avsluta kvällen i vår vedeldade bastu?

Kontakta oss gärna om ni önskar hjälp med färdiga paket.

Kontakt

Tel: 0280-25095
E-post: horrmundsgarden@telia.com

Adress:
Horrmundsgården 1
780 67 Sälen

Lat: N 61º 18' 21.44"
Long: E 13º 9' 42.84